Sydney är Australiens äldsta och största stad med cirka 4,2 miljoner invånare. Det är även Australiens finansiella centrum och ett populärt turistmål. I Sydney finns en av världens mest berömda byggnader, Operahuset i Sydney. Där finns även gott om andra sevärdheter, exempelvis Darling Harbour och Sydney Tower.

Det finns en mängd olika stadsdelar i Sydney och alla har sin egen inriktning. Central Business District är Sydneys hjärta med alla större köpcentrum, hotell, finansiella affärsinstitutioner och nöjesmötesplatser. Där finns också några av Sydneys äldsta byggnader. Andra stadsdelar är exempelvis Chinatown, Kings Cross som ursprungligen var en plats där de rika lät bygga sina hus, Paddington som är känt som ”shopparnas Mecca” samt Darling Harbour som är hamn och industriområde.

Sydney har flera populära stränder, till exempel Bondi Beach, Manly Beach, Coogee Beach och Palm Beach. År 2006 hade 229 filmer producerats eller spelats in i Sydney, däribland Moulin Rouge, Star Wars, Matrix och Hitta Nemo. Det anordnas ofta festivaler i Sydney, exempelvis Big Day Out som är en stor rockmusikfestival samt Sydney Gay and Lesbian Mardi Grass. Grupper som AC/DC, INXS och Midnight Oil kommer från Sydney. I staden finns gott om parker, nationalparker, museer och shoppingcenter. Det finns helt enkelt något för alla smaker i Sydney.

 

 

För dig som söker: ,