Alanya är en sol- och badstad som har mycket varma och soliga somrar. Det bor ungefär 92 000 invånare i staden, men under sommaren nästintill fördubblas detta antal tack vare alla besökande turister. Alanya grundades redan på 1200-taet runt en borg uppe på en klippa vid kusten. Idag är bara borgen kvar uppe på klippan medan den moderna staden breder ut sig nedanför den. Borgen är belyst och är ett vackert utflyktsmål, såväl dagtid som kvällstid.

Alanya är till för dig som vill njuta av sol, bad och nattliv. Stränderna är av hög kvalitet och vattnet är klart och rent. Kleopatrastranden är en sevärdhet i sig. Nattklubbarna och restaurangerna flockas längs stränderna. Fortet, Röda tornet och mysiga lokalrestauranger finns också där för dig som vill utforska staden.

Vattenaktiviteter är stort i Alanya, exempelvis vattenskidåkning, trampbåtar, paraglidning, dykning och forsränning. Det hör också till att testa ett riktigt turkiskt bad, eller ett hamam som det heter. Turkiet är ett shoppingparadis – Alanya är inget undantag – och det mesta är billigt. Att pruta hör till och det gör shoppingen roligare. Det är bara 14 mil till shoppingstaden Antalya, så en resa till Alanya kan med fördel kombineras med några dagar i Antalya.

 

 

För dig som söker: ,