Detta är en av de allra största och viktigaste hamnstäderna som ligger på Indiens sydvästra kuststräcka. Den ligger i en delstat som heter Kerala och har hela 2 miljoner invånare men trots alla dessa människor är staden mycket naturskön och vacker. Stränderna är lugna och fridfulla med breda strandpromenader med palmer och underbara blommor längs kanterna.

Staden har blivit ett väldigt populärt resmål och trots att den är så stor så får man en mysig småstadskänsla när man är där. Som alltid i Indien så är dock de brinnande sophögarna aldrig långt borta men trots det är staden väldigt vacker. Den är inte bara en modern storstad den har en lång och fascinerande historia bakom sig. Fort Kochi som det heter är egentligen en halvö som tillsammans med Mattancherry sticker ut från fastlandets stad Ernakalum. Men man brukar gemensamt benämna dem som Kochi eller numera som Cochini. Staden är välplanerad och tack vare gatornas bredd känns staden aldrig trång eller kvävande, tvärtom. Här finner du även Indiens äldsta kyrka, det är en synagoga från 1568. Den tillsammans med namnen på några av öarna påminner oss om när denna plats var koloniserad av både britter och holländare. Här har kristendomen funnits lika länge som i Europa på grund av ättlingar till judiska bosättare som flydde hit från Palestina för ca 2000 år sedan.

Att det finns mycket att titta på här förstår du säkert, både på fastlandet och på halvöarna vimlar det av historiska sevärdheter. Mjuka stränder och kalla drinkar i all ära men här kan man dessutom variera sig med historiska utflykter. För att verkligen hitta och hinna med allt är det bäst att köpa en smart karta över Kochi, sedan är det bara att sätta igång.

För dig som söker: , ,