Malaga är en härlig semesterstad som är belägen på Costa del Sol i Andalusien, Spanien. Här hittar du allt som krävs för en skön solsemester oavsett vem du är. Alla får plats, det finns massor av saker att göra, från golf till historiska sevärdheter och kultur. Dessutom är det en ypperlig utgångspunkt för utflykter längs kusten. Varför inte ta en dag i Gibraltar, Granada, Sevilla eller Ronda? Du kan till och med ta båten över till Marocko om du känner för det. Malaga är semesterstaden med ett riktigt brett utbud för alla.

Sevärdheterna och shopping

Här finns det massor av fantastiska saker att se för den som är sugen på kultur. Bland annat stadens stolthet – Museo Picasso. Den kände konstnären föddes i Malaga och det är man mycket stolt över så klart. Något du nästan inte får missa när du besöker Malaga är Catedral de La Encarnación som ligger i den gamla staden. Den är från 1500-talet och väldigt vacker.

 

Vad det gäller shopping är Malaga kanske den bästa staden i hela Spanien för det ändamålet. Här finns allt och det mesta är betydligt billigare än vad det är i Sverige. Så packa lätt när du åker hit för du kommer vilja ha plats i väskan.

 

Är du fotbollsfantast så finns här möjlighet att se riktigt högklassig fotboll. Stadens lag FC Malaga spelar nämligen i den högsta divisionen i Spanien. Dessutom är det billigare att se en match här än i Barcelona.

Att roa sig

Här saknar man nästan inte något, det finns mat från de flesta delar av världen att välja mellan och nattlivet är nästan en sevärdhet i sig. Det kryllar av discon, nattklubbar och barer, alla dansar hela natten fram till morgonkvisten. Det finns massor av tapasbarer, flamencoshower och klubbar som spelar med modern musik. Ja ett virrvarr av det mesta och de flesta helt enkelt som kan få vem som helst att bli yr på nattluft och fest. Något man kan tänka på är att nattlivet inte sätter igång ordentligt här förrän vid tolv på natten. Man börjar sent och går inte och lägger sig förrän dagen efter. Vill du ha det så festligt som möjligt så är påskveckan den allra bästa tidpunkten på året för att åka till Malaga. Då är det högtidsdagar och firandet är rejält.

Klimatet

Det är kanske just klimatet som lockar mest här, under sommarhalvåret ligger temperaturen på ca 30 grader och under vintern blir det aldrig kallare än 10. Bästa tiden att åka hit är antagligen i augusti eller maj. Då är det som behagligast för oss nordbor och du kan få ut det mesta av din resa.

Fler reseguider

För dig som söker: , , ,