London är den största staden i EU räknat till befolkningsantal. Det bor 7,4 miljoner invånare i staden men med alla förorter blir invånarantalet hela 14 miljoner. Staden delas i mitten av floden Themsen och det finns en mängd broar och tunnlar som korsar Themsen. Tower Bridge är den mest kända bron. En stor brand inträffade 1666 som förstörde stora delar av staden, men Themsen hindrade branden från att nå de sydliga delarna.

London har dubbeldäckade bussar som mer eller mindre är en symbol för staden. Den första tunnelbanan i världen byggdes i London och idag finns världens största tunnelbanenät just i London. London är populärt bland turister tack vare sin kulturella mix och sina många turistattraktioner. Hela 22 procent av Londons befolkning är nämligen född utanför EU.

Det finns gott om sevärdheter i London, som du inte bör missa. Några exempel är Buckingham Palace, British Museum, Chinatown, Crystal Palace, London Bridge, The Palace of Westminster (med klockan Big Ben), Piccadilly Circus, Soho, Speaker’s Corner i Hyde Park, St Paul’s katedralen, Tate Britain, Temple Church, Madame Tussaud´s, National Gallery, Westminster Abbey och Trafalgar Square.

 

 

För dig som söker: , , ,