New York är en av de mest välbesökta städerna i världen. Varje år besöker mer än 40 miljoner turister staden. Det är även den folkrikaste staden i USA, med över åtta miljoner invånare. New York ligger vid Hudsonflodens mynning i delstaten New York.

Staden består av fem stadsdelar, boroughs, som alla är ganska olika varandra och har sin unika karaktär och kultur: Queens, Manhattan, Bronx, Brooklyn och Staten Island. New York är en storstad med ett pulserande nattliv, känd som ”staden som aldrig sover”. New York kallas även för ”the Big Apple” och det är en världsstad med globalt inflytande inom ekonomi, media, politik, utbildning och mode. Det är en mångkulturell stad och i princip alla folkgrupper i världen är representerade. Den som tycker om att testa ny mat och ta del av andra kulturer kan uppleva en spännande resa till New York.

Frihetsgudinnan är ett av New Yorks största kännetecken, men det finns även många andra sevärdheter som Ground Zero, Times Square, Chinatown, Central Garden, Central Park och Little Italy. Staden har en mängd museer, framförallt konstmuseer och det ordnas även många stora sportevenemang i staden.

 

 

 

För dig som söker: , , ,