Paris är inte bara Frankrikes huvudstad utan staden anses också vara modets och gastronomins huvudstad. Själva staden har bara 2,2 miljoner invånare, men med alla förorter blir invånarantalet 11 miljoner. Över 30 miljoner turister besöker Paris årligen, vilket gör att staden är världens mest populära resmål.

Paris är en mycket kompakt och tätbefolkad stad. Det finns inga stora, renodlade bostadsområden utan det finns affärer, kaféer och kontor på nästintill alla gator i staden. Paris ligger runt floden Seine och innerstaden delas därmed i högra stranden och västra stranden. Det finns två öar i Seine som utgör stadens historiska stadskärna, Île de la Cité och Île Saint-Louis. Det första man ser när man flyger till Paris är stadens mest kända kännetecken, Eiffeltornet. Man kan promenera ända upp till toppen av Eiffeltornet, 1655 trappsteg!

Triumfbågen på Place de l´Etoile är ett annat välkänt kännetecken för Paris. Många besöker också de två konstmuseerna Louvren och Musée d´Orsay samt klosterkyrkan Saint-Denis, katedralen Notre Dame och kyrkan Saint-Chapelle. Slottet i Versailles lockar många turister precis som den botaniska trädgården Jardin des Plantes. För barnfamiljerna är det nog Disneyland Resport Paris som är den största attraktionen.

 

 

För dig som söker: , , , , ,