Phuket har blivit ett populärt turistmål de senaste åren. Phuket är faktiskt en ö och den största ön i Thailand, med ungefär 75 000 invånare. Phuket är inte känd för sin storstadspuls, utan det är mest stadens utbud av badstränder och det behagliga klimatet som lockar turisterna.

Staden har en årlig medeltemperatur på 27 grader men det är en regnperiod mellan september och oktober, då det inte är så roligt att besöka staden. De mest kända stränderna är Patong Beach, Karon Beach och Kata Beach som alla ligger i rad på öns västkust. Förutom de fina och mysiga stränderna som är perfekta för sol och bad finns det också gott om dykplatser, grottor och laguner som väntar på att bli utforskade.

I Phuket Town finns barer, restauranger och möjlighet för shopping och uteliv. Jordbävningen i Indiska Oceanien och den efterföljande tsunamin drabbade Phuket hårt, men turistnäringen har hämtat sig sedan dess. När man är i Phuket bör man också passa på och ta en utflykt till James Bond Island, ön som är känd från Mannen med den gyllene pistolen. Denna ö är väl värd ett besök med sitt kristallklara vatten och finkornig sandstrand.

 

 

För dig som söker: , ,